martes, 21 de abril de 2015

SINCRONIZADA MEXICANA

      De novo temos aquí unha saborosa receita! Que será esta vez?
      Pois trátase da SINCRONIZADA, que o reporteiro ROI nos trae da súa viaxe por MÉXICO.
     Aquí vola deixamos.


SINCRONIZADA

moi facil  para 4 persoas  x  tempo de elaboración: 10 minutos


PRECISAS
1 prancha ou tixola
1 espumadeira


INGREDIENTES
8 tortillas de millo ou trigo mexicanas
16 rebandas de queixo
8 rebandas de xamón cocido


1. Nunha tixola, tostas as tortillas de millo ou trigo polos dous lados. 

2. Na ultima volta, colocas primeiro o queixo para que se pegue ás paredes, logo o xamón e logo o queixo. 

3. Por ultimo, pos enriba outra tortilla xa tostada a modo de tapadeira.

Este é un prato moi sinxelo para merendar que os nenos mexicanos acompañan con guacamole. 



Unha merenda ben apetitosa!


 Como vedes, moi fácil de preparar. Animádevos a probalo!

luns, 20 de abril de 2015

A QUE SABE A PAZ NO MUNDO?


Alá polo mes de xaneiro con motivo do Día da Paz, o ratiño fíxonos unha pregunta: A que sabe a paz no mundo?O ratiño e a ratiña deixaron a mesa posta con pratos para cada aula e un sobre no que viña o nome de 2 países, tiñamos que investigare imaxinar a que sabería a paz neses países que nos tocaron, así que puxémonos mans á obra!


Os nenos maiores do cole fixeron un mapa mundi co que acompañar a nosa "Volta ao mundo montados nun prato".




Nel, unha vez escritos os nosos poemiñas ou pequenos textos, engadimos os nomes dos continentes e países que nos encargou o ratiño e despois, cada grupo colgou os pratos cos sabores da paz no mundo. 



A continuación deixámosvos un mapa interactivo no que, clicando nos circuliños de cores, poderedes escoitar a que sabe a paz no mundo para nós. 



xoves, 16 de abril de 2015

RECURSOS PARA O DÍA DO LIBRO

Ola a todos!
Como ben sabedes, a vindeira semana, o 23 de abril, celébrase o Día do Libro. No cole, adicaremos a semana a facer diversas actividades relacionadas con esta data. Por se queredes saber máis deste día ou descubrir recursos relacionados con contar e escribir historias, aquí vos deixamos unha pequena compilación de recursos:


domingo, 12 de abril de 2015

UN AGASALLO DENDE A BIBLIOTECA DE XOSÉ NEIRA VILAS!

Ola ratiños!
Agora que xa está inaugurada a nova biblioteca (en breve poderedes ver todos como foi a transformación, estade atentos!), queremos contarvos a historia duns libros moi especiais que nela temos. Son moi especiais porque son un agasallo que nos fixeron dende a Biblioteca de Xosé Neira Vilas, xornalista, narrador, ensaista e poeta e lingua galega e autor de obras como "De cando Suso foi carteiro". E... vos preguntaredes, e como chegou ese agasallo ata a nosa biblioteca?


Pois volo contamos todo todiño! 

Resulta que Iria e Sabela Arnoso, alumnas de 5º de Ed. infantil e 4º de primaria respectivamente, foron visitar coa súa familia a Fundación Xosé Neira Vilas, na parroquia de Gres. Esta fundación conta, entre outras cousas, cunha biblioteca, salón de actos... 



O pai de Sabela pertence a un grupo chamado Turismo Verde, e nos conta en qué consiste esta asociación, cal é a súa labor e como foi a visita á Fundación Xosé Neira Vilas: 

"Somos un "colectivo" en fase de conversion en Asociacion ou algun dia.... empresa, que traballamos sobre o proxecto "Turismo Verde de Galicia". Pretende ser algun dia un portal web onde atopar todo tipo de informacion sobre Galicia, non só onde aloxarse etc., si non sobre todo tipo de lugares da terriña, desconocidos, máxicos e moitos que non saen nas grandes liñas de turismo, dando a coñecer festas, eventos e, en definitiva, promocionar toda Galicia..... A Galicia Escondida.

Complementándoo tamen con historia, cultura, producto da terra, artesanía, etc, polo cal decidimos facer uns Concursos Fotográficos nos que agasallamos aos gañadores con cousas que nos donan os nosos patrocinadores, e facemos a entrega de premios, o que nos denominamos "Encontros Turvegal", nos que coñecemos un concello, artesáns, e mais cousas do entorno, enmarcado na celebracion do fin do Concurso e coa posterior entrega de premios.



No II Encontro Turvegal, para a entrega de Premios do Concurso Primaveira en Galicia, celebramos dito evento en coordinacion co Concello de Vila de Cruces, e tivemos a oportunidade de coñecer a un dos nosos maiores literatos, o mestre Don Xosé Neira Vilas, que nos recibiu na súa casa e nos ensinou o seu museo ademais de tamén agasallarnos cun pequeno coloquio, no que ao final, como as miñas fillas Aitana, Sabela e Iria, estaban ali lles fixo entrega dun lote de libros para que os entregaran no seu cole"









     Estamos seguros de que foi unha xornada xenial, descubrindo este fermoso lugar do Concello de Vila de Cruces. Moitas grazas á familia de Iria e Sabela, por compartir esta experiencia con nós, traer novos libros para a nosa biblioteca, darnos a coñecer tanto a Fundación Xosé Neira Vilas como a Asociación Turismo Verde de Galicia e prestarnos estas imaxes.

Por se estades interesados en coñecer máis sobre a asociación Turismo Verde, nos seguintes enlaces poderedes atopar máis información sobre ela:

mércores, 8 de abril de 2015

MACARRÓNS Á CARBONARA


      Ola, ratiños!
      ITALIA é un dos países que teñen os seus pratos típicos máis espallados polo mundo. Deben de existir poucos recunchos onde non se coñezan as pizzas e as pastas. 
      Fai unhas semanas que un dos nosos reporteiros nos trouxo de Italia a receita do tiramisú, e ata alí quixo voltar SERGIO, para presentarnos agora unha receita de PASTA.


MACARRÓNS Á CARBONARA

moi fácil  para 4 persoas  x  tempo de elaboración: 25 minutos

PRECISAS
1 pota
1 recipiente
1 tixola
1 garfo


INGREDIENTES
500 g de macarróns
200 g de bacon
3 ovos
50 g de queixo parmesano relado
sal e pementa negra en gran



  1. Coce a pasta segundo as intruccións indicadas no envase.
  1. Mentres, bate os ovos con un pouco de sal, unha chisca de pementa e 2 culledaras de queixo relado. Resérvaos.
  1. Sofrite o bacon na tixola cortado en tiras finas, remexendo para que se doren por igual. Retíaro do lume e resérvao.
  2. Cando a pasta estea cocida no seu punto (al dente), escórrea (non demasiado) e bótaa de novo na pota de cocción a lume lento. Bota por enriba o batido de ovo e mestúaro ben coa pasta antes de que calle. Despois bota a bacon e mestura de novo.
     5. Sirve a pasta ben quente espolvoreando por enriba pementa negra e queixo
        relado.
        


















botar os ovos é o máis difícil, pero Sergio faino estupendamente



vaia, vaia... que maña ten este reporteiro na cociña!


coidado co coitelo!


isto xa case está...




















e despois de cociñar... a disfrutar!


martes, 24 de marzo de 2015

24 DE MARZO DE 2015-UNHA DATA PARA RECORDAR


Hoxe, día 24 de marzo foi un día moi especial no noso colexio, xa que despedimos ao noso director, Pepe no día da súa xubilación. Despois de tantos anos de traballo e adicación ao noso colexio quixemos prepararlle unhas sorpresiñas para que teña un bo recordo de nós. 

 Aproveitando a ocasión, encargámoslle ademais un pequeño traballo, o de inaugurar a nosa nova biblioteca, que, aínda a falta de algúns detalliños, está lista para empezar a gozar da aventura da lectura e ser lugar de partida de moitas viaxes moi interesantes.


Unha vez inaugurada, decidimos que a mellor maneira de estreala era entrando todos para darlle alí ao noso director, algunha sorpresiña máis. E así o fixemos, todos sentadiños na biblioteca, vimos o vídeo homenaxe que lle preparamos entre todos os nenos do cole.



Despois de ver o vídeo, démoslle uns pequenos agasallos todos recollidos nunha MALETA PARA UNHA XUBILACIÓN CHEA DE SABORES, VIAXES E DIVERSIÓN!


Na maleta: "Para unha doce xubilación: 39 desexos polos teus 39 anos na profesión" (chea de 39 bombóns envoltos cada un cun bo desexo para a súa xubilación)


Un mandil personalizado para polo mundo montado nun prato poder viaxar.


E, xa case para rematar, cantámoslle unha rancheira mexicana ("Las mañanitas").


E... despois do noso pequeno homenaxe, e a inauguración da biblioteca, cando chegou a súa clase... ALÍ ESTABAN AS FAMILIAS; CUNHA FESTA PREPARADA E UNHA TORTA MOI AXEITADA PARA A OCASIÓN (ver arriba) ;)



Foi un día xenial, cheo de emocións, entre elas a tristura de que se vaia o noso director e compañeiro ao que IMOS BOTAR TODOS MOITO DE MENOS!

Para ver máis fotos da celebración, só tedes que premer AQUÍ.

xoves, 19 de marzo de 2015

ARROZ CON LEITE DE COCO

      Os Reporteiros Larpeiros preparáronnos xa outra apetitosa receita. De novo algo doce... é certo que son ben larpeiros!
      MANUEL PÉREZ tráenos de VENEZUELA un ARROZ CON LEITE un pouco diferente. Mirade, mirade...

ARROZ CON LEITE DE COCO

PRECISAS
1 pota
1 culler de madeira

ELABORACIÓN
medio litro de leite de coco
50  g de arroz
100 g de azucre
1 rama de canela
a pel de medio limón


PREPARACIÓN 

1. É moi sinxelo: pon a cocer todos os ingredientes a fogo lento até que o arroz estea cremoso.

 non esquezas remover para que non se pegue

Ata a próxima!


mércores, 18 de marzo de 2015

GALLETAS DE MANTEIGA DE CACAHUETE, UNHA RECEITA DENDE ESTADOS UNIDOS

Hai unhas semanas, nas clases de inglés, para festexar o día de San Valentín, os nenos de 4º puxéronse mans á obra para elaborar unha saborosa receita coa que gozar desta tradición que en EEUU se chama "Día do amor e da amizade". Cuns poucos ingredientes que todos temos na casa e MANTEIGA DE CACAHUETE, fixemos as sinxelas galletas. Podedes ver a receita no vídeo que tedes a continuación, agardamos que vos guste!

martes, 17 de marzo de 2015

A VOLTA AO MUNDO DENDE AS VOSAS COCIÑAS

Para atopar todas as receitas do mundo dos reporteiros larpeiros, só tedes que procurar este simboliño na barra lateral dereita do blogue. Non vos perdades ningunha! A cociñar!


venres, 13 de marzo de 2015

BACALHAU Á BRÁS

      Ola, ratiños de Conmeniño!
      Os nosos Reporteiros Larpeiros non deixan de traballar!
      Desta volta foi AINHOA MAQUIEIRA quen viaxou dende a súa cociña ata PORTUGAL para traernos este  prato de peixe.
      Unha maneira diferente de preparar o BACALLAU, e sobre todo, moi, moooi saboroso.


 BACALHAU Á BRÁS

para 4 persoas   x   preparación: fácil  tempo de elaboración: 90 minutos

PRECISAS
2 tixolas
1 coitelo
1 táboa
 
INGREDIENTES
400 g de bacallau desalgado
100 g de cebola
100 g de patacas
4 ovos
12 olivas negras
25 g de aceite de oliva


 PREPARACIÓN

1. Pela as patacas e córtaas primeiro en rodelas finas .

2. A continuación, fríteas até que estean douradas e resérvaas para máis tarde.

3. Agora corta a cebola en tiras e refógaa nunha tixola con aceite.

4. Vai engadindo o bacallau esminuzado na tixola e ao final bota tamén as patacas e remove todo.

5. Casca os ovos por riba e remove coma se fixeras un revolto.

6. Por último, decora coas olivas negras. Á hora de servir, podes darlle formas divertidas con diferentes moldes.


poñémonos mans á obra...

...e deseguida o teremos preparado


aquí tedes o resultado...

...unha presentación estupenda para este prato especial

Que aproveite!

xoves, 5 de marzo de 2015

EXQUISITO POSTRE DENDE ITALIA


      Que tal, ratiños?
      Temos nova receita dos Reporteiros Larpeiros!
      Esta vez ALEX viaxou dende a súa cociña ata ITALIA acompañado dos seus amigos Adrián e David, e preséntannos este postre delicioso: TIRAMISÚ.
      Velaquí a deixamos para vós.

TIRAMISÚ

para 6 persoas   preparación: fácil   tempo de elaboración: 45 minutos

PRECISAS
1 batedor
1 recipiente
1 fonte de forno

INGREDIENTES
500 ml de tona líquida
4 xemas de ovo
500 g de queixo mascarpone
20 biscoitos de soletilla
150 g de azucre
1 cunca de café
cacao puro en po

PREPARACIÓN
1. Comeza por montar a tona coa axuda do batedor.

2. Nun recipiente, mestura o queixo, as xemas de ovo e máis o azucre.

3. Engádelle a nata montada a esta mestura.

4. Agora, na fonte, coloca os biscoitos mollados en café até cubrir todo o fondo.

5. Logo bota un capa da crema de queixo.

6. Repite a operación cos biscoitos e a crema.

7. Esparexe por riba o cacao puro en po.


 facer un tiramisú é moi doado

aos nosos convidados encantoulles

 exquisito!!!

Animádevos a probalo.

luns, 2 de marzo de 2015

DENDE AS VOSAS COCIÑAS ATA... ESCOCIA

Ola ratiños!
Xa temos as primeiras fotos para o noso mural!
Son as de Zaira Vidal Domínguez de 1º de primaria, que esta fin de semana preparou unhas riquísimas galletas escocesas.
Seguro que tanto ela como a súa mamá o pasaron xenial cociñando.
Por ser as primeiras, o ratiño e a ratiña adicámoslle esta entrada do noso blogue e amosamos aquí as súas estupendas fotos.








 Estas galletas teñen unha pinta fantástica!

Moitísimas grazas, Zaira e Susana!