venres, 13 de marzo de 2015

BACALHAU Á BRÁS

      Ola, ratiños de Conmeniño!
      Os nosos Reporteiros Larpeiros non deixan de traballar!
      Desta volta foi AINHOA MAQUIEIRA quen viaxou dende a súa cociña ata PORTUGAL para traernos este  prato de peixe.
      Unha maneira diferente de preparar o BACALLAU, e sobre todo, moi, moooi saboroso.


 BACALHAU Á BRÁS

para 4 persoas   x   preparación: fácil  tempo de elaboración: 90 minutos

PRECISAS
2 tixolas
1 coitelo
1 táboa
 
INGREDIENTES
400 g de bacallau desalgado
100 g de cebola
100 g de patacas
4 ovos
12 olivas negras
25 g de aceite de oliva


 PREPARACIÓN

1. Pela as patacas e córtaas primeiro en rodelas finas .

2. A continuación, fríteas até que estean douradas e resérvaas para máis tarde.

3. Agora corta a cebola en tiras e refógaa nunha tixola con aceite.

4. Vai engadindo o bacallau esminuzado na tixola e ao final bota tamén as patacas e remove todo.

5. Casca os ovos por riba e remove coma se fixeras un revolto.

6. Por último, decora coas olivas negras. Á hora de servir, podes darlle formas divertidas con diferentes moldes.


poñémonos mans á obra...

...e deseguida o teremos preparado


aquí tedes o resultado...

...unha presentación estupenda para este prato especial

Que aproveite!

Ningún comentario:

Publicar un comentario