Ola, ratiños!
ITALIA é un dos países que teñen os seus pratos típicos máis espallados polo mundo. Deben de existir poucos recunchos onde non se coñezan as pizzas e as pastas.
Fai unhas semanas que un dos nosos reporteiros nos trouxo de Italia a receita do tiramisú, e ata alí quixo voltar SERGIO, para presentarnos agora unha receita de PASTA.
MACARRÓNS Á CARBONARA
moi fácil x
para 4 persoas x tempo de elaboración: 25
minutos
PRECISAS
1 pota
1 recipiente
1 tixola
1 garfo
INGREDIENTES
500 g de macarróns
200 g de bacon
3 ovos
50 g de queixo parmesano
relado
sal e pementa negra en
gran
- Coce a pasta segundo as intruccións indicadas no envase.
- Mentres, bate os ovos con un pouco de sal, unha chisca de pementa e 2 culledaras de queixo relado. Resérvaos.
- Sofrite o bacon na tixola cortado en tiras finas, remexendo para que se doren por igual. Retíaro do lume e resérvao.
- Cando a pasta estea cocida no seu punto (al dente), escórrea (non demasiado) e bótaa de novo na pota de cocción a lume lento. Bota por enriba o batido de ovo e mestúaro ben coa pasta antes de que calle. Despois bota a bacon e mestura de novo.
5. Sirve a pasta
ben quente espolvoreando por enriba pementa negra e queixo
relado.
relado.
vaia, vaia... que maña ten este reporteiro na cociña!
coidado co coitelo!
isto xa case está...
e despois de cociñar... a disfrutar!
Ningún comentario:
Publicar un comentario