mércores, 8 de abril de 2015

MACARRÓNS Á CARBONARA


      Ola, ratiños!
      ITALIA é un dos países que teñen os seus pratos típicos máis espallados polo mundo. Deben de existir poucos recunchos onde non se coñezan as pizzas e as pastas. 
      Fai unhas semanas que un dos nosos reporteiros nos trouxo de Italia a receita do tiramisú, e ata alí quixo voltar SERGIO, para presentarnos agora unha receita de PASTA.


MACARRÓNS Á CARBONARA

moi fácil  para 4 persoas  x  tempo de elaboración: 25 minutos

PRECISAS
1 pota
1 recipiente
1 tixola
1 garfo


INGREDIENTES
500 g de macarróns
200 g de bacon
3 ovos
50 g de queixo parmesano relado
sal e pementa negra en gran



  1. Coce a pasta segundo as intruccións indicadas no envase.
  1. Mentres, bate os ovos con un pouco de sal, unha chisca de pementa e 2 culledaras de queixo relado. Resérvaos.
  1. Sofrite o bacon na tixola cortado en tiras finas, remexendo para que se doren por igual. Retíaro do lume e resérvao.
  2. Cando a pasta estea cocida no seu punto (al dente), escórrea (non demasiado) e bótaa de novo na pota de cocción a lume lento. Bota por enriba o batido de ovo e mestúaro ben coa pasta antes de que calle. Despois bota a bacon e mestura de novo.
     5. Sirve a pasta ben quente espolvoreando por enriba pementa negra e queixo
        relado.
        


















botar os ovos é o máis difícil, pero Sergio faino estupendamente



vaia, vaia... que maña ten este reporteiro na cociña!


coidado co coitelo!


isto xa case está...




















e despois de cociñar... a disfrutar!


Ningún comentario:

Publicar un comentario