martes, 16 de xuño de 2015

DERRADEIRAS RECEITAS DOS REPORTEIROS LARPEIROS

     Así como remata o curso, rematan as viaxes gastronómicas dos nosos reporteiros. 

      Para poñer o punto final, temos dúas receitas orixinarias dos Estados Unidos que nos traen ANXO CAMBADOS e MANUEL CASTRO: un pastel trenzado de froitos secos e unhas tortas americanas.

      Agradecémoslles a todos eles os estupendos pratos e larpeiradas que nos ensinaron a preparar. Foron unha delicia!

Moitas grazas reporteiros!!!
      
 PASTEL TRENZADO DE FROITOS SECOS

fácil   X   para 6 persoas   X   tempo de elaboración: 45 minutos

PRECISAS
1 tixola
1 coitelo


INGREDIENTES
masa de hoxaldre cadrada
améndoas laminadas
noces picadas
dátiles
1 mazá
1 vaso de leite
150 g de azucre
manteiga
caramelo líquido

1. Botamos a manteiga nunha tixola e engadimos os dátiles e a mazá e fritimos todo.

2. Cando estean cociñados engadimos o leite e o azucre, e despois as améndoas e deixámolos dourar.

3. Estendemos a masa e cortámola por dous dos lados opostos en liñas paralelas.

4. Botamos a mestura anterior no centro, sobre a parte que non está cortada; coas partes cortadas, comezamos a facer unha trenza.

5. Quentamos o forno a 180º e metemos o pastel durante 20 minutos, ou ata que a masa estea dourada.

6. Por último, decoramos co caramelo líquido.

Bo proveito!


Comezamos co recheo.


 Mmm... esto está tomando moi boa pinta.


Para rematar, 20 minutiños ao forno.


No almorzo, como sobremesa ou na merenda...
delicioso a todas horas!





TORTAS AMERICANAS

moi fácil  X  para 6 persoas  X  tempo de preparación: 25 minutos

PRECISAS
1 tixola
1 batedor
1 espátula

INGREDIENTES
1 sobre de preparado para tortas
auga (a que indique no sobre)
aceite

1. Mesturamos o contido do sobre con auga e batémolo ben.

2. Para cada torta, quentamos a tixola, botamos unhas gotas de aceite e un pouco do preparado de xeito que cubra o fondo.

3. Deixamos uns segundos para que se cociñen por un lado, dámoslle a volta e cociñámolas polo outro lado.

4. Quitámolas da tixola e... a comer!














Ningún comentario:

Publicar un comentario