xoves, 26 de febreiro de 2015

PRIMEIRAS RECEITAS DOS REPORTEIROS LARPEIROS DENDE ESCOCIA E ARXENTINA


      Comezamos aquí a nosa serie de receitas do mundo.

    As reporteiras AINHOA MEIS e NEREA fixeron xuntas esta receita de GALLETAS de ESCOCIA, para empezar con algo sinxelo, pero non por iso menos saboroso.
      Tamén se animaron a probar os PANQUEQUES CON DOCE DE LEITE, típicos de ARXENTINA e moi parecidos ás nosas riquísimas filloas.

      Estaba todo boísimo!


 
GALLETAS ESCOCESAS

para 4 persoas    x    preparación: moi fácil    x    tempo de elaboración: 30 minutos


PRECISAS
1 recipiente
1 bandexa de forno
1 forno


INGREDIENTES
100 g de manteiga
50 g de maicena
100 g de fariña
50 g de azucre



PREPARACIÓN

1. Introduce todos os ingredientes no recipente e mestúraos.

2. Despois vai collendo anacos da masa e dalles forma de galletas.

3. Fornéas a 180º C durante 15 minutos.

4. Déixaas arrefriar un pouco e xa están listas para comer.

mesturamos os ingredientes


amasamos ben


dámoslle forma ás galletas

metémolas no forno

e listas para degustar!



PANQUEQUES CON DOCE DE LEITE

para 4 persoas    x    preparación: fácil
x    tempo de elaboración: 40 min + 2 h e 1/2 de cocción do leite    x


PRECISAS
1 tixola antiadherente
1 pota
1 batedor
1 recipiente
1 cullerón
1 espátula pequena ou coitelo para darlle a volta aos panqueques


INGREDIENTES

para o doce de leite
1 bote de leite condensado

para os panqueques
2 ovos
1 l de leite
50 g demanteiga fundida
125 g de fariña
25 g de azucre
sal



PREPARACIÓN

para o doce de leite

1. Pon o doce de leite condensado a cocer durante 2 horas e media dentro dunha pota e cuberto con auga abundante.

2. Trancorrido este tempo, déixao arrefriar e abre o bote. Véras que está máis denso e de cor marrón.

para os panqueques

1. Coloca todos os ingredientes nun recipiente e utiliza o batedor até que non quede ningun gromo.
2. Despois, nunha tixola ben quente bota un culleirón da masa dos panqueques e esténdea para que quede ben fina.

3. Deixa que se faga durante 10 segundos por cada lado e retira a un prato. Repite esta operación até que remates coa masa.

4. Por último, enche os panqueques co doce de leite e xa está listo o prato para presentar.

 batemos os ingredientes dos panqueques

 untámolos con doce de leite ou tamén con confitura, crema de cacao...

e este é o resultado


A vindeira semana estaremos aquí con unha nova e exquisita receita. Animádevos a probala e contádenos que vos pareceu.
E non esquezades facervos a foto e traérnola para o mural.

Bo proveito!




Ningún comentario:

Publicar un comentario