sábado, 9 de maio de 2015

AREPAS VENEZOLANAS

     Cando xa queda pouco para poñer fin ás viaxes culinarias dos nosos reporteiros internacionais, temos aquí unha nova receita.
      Tráenola GABRIEL, que quere presentarnos outro dos platos típicos de VENEZUELA, igual que o arroz con leite de coco que xa coñecemos da man doutro reporteiro. Nesta ocasión son as AREPAS. Agardamos que vos gusten!

AREPAS

laboriosa x 4 persoas x tempo de elaboración: 40 min + 2 h e 1/2 de cocción da carne

PRECISAS
1 pota
1 tixola
1 relador
1 prancha
1 recipiente


INGREDIENTES
250 g de fariña de millo branca cocida (fariña especial para arepas)
130 g de agua
100 g de queixo mozzarella
5 g de sal
500 g de carne de tenreira (mellor de agulla ou falda)
1 cebola pequena picada fina
1 dente de allo picado fino
2 tomates relados
colorante alimentario


1. Coloca a fariña, a auga, o queixo mozzarella en anacos e o sal nun recipiente.

2. A continuación, traballa a mestura até forma unha masa que non se pegue e coa que se poida facer unha bola.

3. Agora, prepara o recheo das arepas.Coce a carne durante dúas horas e media e despois déixa arrefriar e desfébraa.

4. Refoga nunha tixola a cebola co allo e cando estea ben pasada, engádelle o tomate relado e deixa cocer todo uns minutos.

5. Logo, incorpóralle a carne defebrada e mestura ben todo. Só queda darlle un fervor e reservar xa fóra do lume.

6. Para rematar o prato, fai bólas fai bólas coa masa e aplánaas. Acaba de cociñalas na prancha ou tixola.

7. Córtaas pola metade e éncheas coa carne desfebrada e quente. Xa están listas para servir.

      Se non temos moito tempo, tamén podemos facer as arepas con queixo e embutidos diferentes no lugar da carne (chourizo, xamón york...).


 Imos aló coa masa!

Primeiro mesturar... e logo amasar.

 Agora imos co recheo

 E o mellor de todo para rematar: a comeeer!


Estas arepas xunto co arroz con leite de coco como postre, formarían un menú venezolano exquisito e moi nutritivo.




Ningún comentario:

Publicar un comentario